Esmu cepusi keksiņus,bet mafinus vēl nē.Tā nu šoreiz iemēģināju roku mafinos.Sākumā domāju-tas pats keksiņš jau vien ir,bet..ir atšķirība mīklas pagatavošanā.Piedevām,mafini ir pufīgāki,mīkstāki.
Melleņu mafini |
Šitik daudz sanāca no porcijas mīklas |
Zemeņu mafini-ar vulkāna izvirdumu:) |
Laimīgais krustdēls |
Sagatavojam formiņas.Es izmantoju dažas silikona formiņas,kuras bija aizķērušās kopš senākiem laikiem,bet nebiju mēģinājusi tajos cept(bij nedaudz bail),kā arī speciālās papīra formiņas.Tiesa-beigās secināju,ka silikona formiņas man,tomēr,patīk labāk.
Ņemam mīklu un pildām formiņās nedaudz vairāk par pusīti,ja gribam ar kalniņu,bet,ja gribam bez kalniņa,tad tikai pusīti sapildām.
Pārberam odziņas.Zemenes var nedaudz sagriezt.Liekam cepties sakarsētajā krāsnī uz apmēram 10 minūtēm.Mēs cepam malkas cepeškrāsnī,tāpēc laiki var nedaudz atšķirties.
Atdzisušiem mafiniem pārkaisām nedaudz pūdercukuru!
Lai Jums un mazajiem palīgiem labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru