Kraukšķīgas gurķu šķēlītes-īsts kārums!
Nepieciešams:3 kg sagrieztas gurķu šķēlītes
1 burciņa(180 g)-kurš grib stiprākus,var likt vēl
250 g cukura(arī šeit-kurš patīk saldāki,var likt vairāk cukura)
7 ēdamkarotes vārāmā sāls(bez joda)
300 g 9% galda etiķa
Saliekam visu vienā traukā un atstājam uz nakti,lai kārtīgi ievelkas.
No rīta sterilizējam burciņas,saliekam tajās gurķus ar marinādi.Burciņas aizvākojam ar sterilizētiem vāciņiem.(Pārbaudu apgriežot burciņas mirkli uz leju,jo gadās vāciņu brāķi).Gatavās burciņas varam nest uz pagrabu!
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru