- 400g ūdens(var nedaudz aizvietot ar pienu),
- nedaudz vairāk par pus paciņu rauga,
- nedaudz sāls,
- cukuru(var nelikt),
- 800g kviešu miltu(ja mīcot līp pie rokām dikti,tad pieber vēl nedaudz),
- ap 20 g eļļu vai sviestu,
- saujiņa saulespuķes
- 1 vidējs burkāns
Sajauc kviešu miltus ar sauso raugu,nedaudz sāli,ja grib- cukuru,eļļu vai sviestu(var arī nepievienot),saulespuķu sēklas,sarīvētu uz smalkās rīves-burkānu,ūdeni.Kārtīgi samīca,izveido kukulīti un noliek stundu raudzēties siltā vietā...Cep sakarsētā cepeškrāsnī 30-40 minūtes.(Tā kā man ir malkas kurta cepeškrāsns,grādus nemācēšu pateikt :))
Zeltaini brūnu izņem no cepeškrāsns un ietin siltā drānā,lai nobriest.
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru