otrdiena, 2016. gada 23. augusts

Marinēti zaļie tomāti

Tomāti,tomātiņi.Cerēju uz kārtīgu tomātu ražu,bet...slapjais laiks,aukstās naktis ir papostījušas ražu..Tomātiem uzmetās puve,kā rezultātā steidzu glābt ko varu.Novācu zaļos tomātus,saliku kastītē,cerībā,ka nogatavināšu,bet jau nākamajā dienā arī uz esošajiem tomātiem jau manīju puves pēdas.Ilgi nav jādomā-liek mazgāties,sacaurumoju ar irbulīti,lai labāk iesūcas marināde,pagatavoju marinādi un šaujam burkās iekšā tomātus....aplejam karsto marinādi,kura vispirms caur sietiņu izkāsta...tad katlā ar ūdeni iekšā uz kādu brīdi karsēties-pasterizēt..laiks?..pēc burciņu lieluma un uguns karstuma plītī..no 15 minūtēm uz augšu

aplej ar ūdeni garšaugus:pāris melnos apaļos piparus,smaržīgo piparu,lauru lapu,mārrutku lapas un var mārrutku  saknīti,ķiploku (es gan sagriezu),dilles(es dilles ziedus ar kātiņiem uzliku katrai burkai virsū..pamērcē kādu brīdi-man bija 40 minūtes,tad šo pievienoju vārītajai vājākai marinādei:
uz 1 l ūdens:
1 ēdamkaroti sāls
1 ēdk. cukura
visu uzvāra,atdzesē līdz apmēram 80 grādiem un pievieno 9% galda etiķi-7-9 ēdamkarotes
VAI :Stiprajai marinādei:
uz 1 l ūdens:80 g cukura50 g sāls
visu uzvāra,atdzesē līdz aptuveni 80 grādiem un pielej:21-24 ēdamkarotes 9% galda etiķa

Šādi sabakstīju katram tomātam

Sapildām burkas ar tomātiem,pa virsu uzliekam diļļu ziedu ar kātiņu

Pasterizācija-šajā laikā vāciņš ir viegli uzlikts,iepriekš burkām jābūt sterilām(es karsēju mikroviļņu krāsnī 3-4 minūtes)

REZULTĀTS-pēc nakts,jo pa nakti apgāztas uz muti bija sasegtas segās :)..viena burciņa ar šo marinādi aplējās arī gurķiem..

Nav komentāru: