svētdiena, 2016. gada 24. jūlijs

Zemeņu un melleņu mafini


 Esmu cepusi keksiņus,bet mafinus vēl nē.Tā nu šoreiz iemēģināju roku mafinos.Sākumā domāju-tas pats keksiņš jau vien ir,bet..ir atšķirība mīklas pagatavošanā.Piedevām,mafini ir pufīgāki,mīkstāki.

Melleņu mafini

Šitik daudz sanāca no porcijas mīklas

Zemeņu mafini-ar vulkāna izvirdumu:)

Laimīgais krustdēls 

  • Mīklai ņemam:
  • 3 olas
  • kārtīgu glāzi cukura-250-300 g 
  • 150 g -200 g piens
  • apmēram 300-350 g milti(šeit jāvadās pēc labas kvalitātes miltiem,jo var gadīties,ka jāpieber būs vēl,lai mīkla nebūtu šķidra)
  • 80 g sviests
  • var šķipsniņu sāli(bet pavisam maz)
  • pus tējkaroti sodas vai 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • mellenes vai zemenes(var citas ogas arī-upenes,avenes)

Olas ar cukuru kārtīgi saputojam.Šis darbiņš pa spēkam arī ir mazajam palīgam,krustdēlam,ko viņš darīja ar prieku.
Sviestu lēni izkausējam un pielejam pienu,ļaujot uz lēnas uguns kārtīgi uzkarst.Pēc tam visu šo lēni maisot ielejam olas un cukura masā.
Pievienojam miltus ar sodu vai cepamo pulveri.Samaisām.
Sagatavojam formiņas.Es izmantoju dažas silikona formiņas,kuras bija aizķērušās kopš senākiem laikiem,bet nebiju mēģinājusi tajos cept(bij nedaudz bail),kā arī speciālās papīra formiņas.Tiesa-beigās secināju,ka silikona formiņas man,tomēr,patīk labāk.
Ņemam mīklu un pildām formiņās nedaudz vairāk par pusīti,ja gribam ar kalniņu,bet,ja gribam bez kalniņa,tad tikai pusīti sapildām.
Pārberam odziņas.Zemenes var nedaudz sagriezt.Liekam cepties sakarsētajā krāsnī uz apmēram 10 minūtēm.Mēs cepam malkas cepeškrāsnī,tāpēc laiki var nedaudz atšķirties.
Atdzisušiem mafiniem pārkaisām nedaudz pūdercukuru!
Lai  Jums un mazajiem palīgiem labi garšo!

Nav komentāru: