"NAPALEONS"
Glāzi piena+cukura(glāzi) pavāra,kamēr izkūst cukurs.
Sakuļ 3 olas+cukura(3 karotes),vanilīnu.Pievieno 2-3 karotes miltu(var izsijātus).Olas masu salej glāzē,un pievieno nedaudz piena,lai glāze būtu pilna.
Vāra kremu uz lēnas uguns,pievieno sakultās olas, lēni maisot..
Vāra,kamēr sabiezē .
Atdzisušai masai pievieno sviestu mazos kubiņos,vai šķēlītēs un puto(maisa-vēlams mīklu iejaukt maisot visu laiku uz vienu pusi).
Sadala mīklu 2 vai 4 daļās(tā,lai sanāk 4 kārtas).Izrullē mīklu,sadur ar dakšiņu(lai cepot neveidojas "kalniņi") ,cep uz vienmērīgas uguns cepeškrāsnī zeltaini brūnas plāksnes.
Atdzesē,aplīdzina maliņas un sāk veidot kūku.
Liek kārtām:kārtiņa izceptās mīklas;ievārījums;krems...tā atkārto vairākās kārtas.
Dekorē ar sadrupinātās mīklas drupačiņām.
Lai labi garšo
- 200 g sviesta
- 3 glāzes miltu
- 250 g margarīna
- 1 glāze ūdens+nedaudz etiķa
- 3 olas
- glāze piena
- glāze cukura
- vanilīna,skābāka ievārījuma
Glāzi piena+cukura(glāzi) pavāra,kamēr izkūst cukurs.
Sakuļ 3 olas+cukura(3 karotes),vanilīnu.Pievieno 2-3 karotes miltu(var izsijātus).Olas masu salej glāzē,un pievieno nedaudz piena,lai glāze būtu pilna.
Vāra kremu uz lēnas uguns,pievieno sakultās olas, lēni maisot..
Vāra,kamēr sabiezē .
Atdzisušai masai pievieno sviestu mazos kubiņos,vai šķēlītēs un puto(maisa-vēlams mīklu iejaukt maisot visu laiku uz vienu pusi).
Sadala mīklu 2 vai 4 daļās(tā,lai sanāk 4 kārtas).Izrullē mīklu,sadur ar dakšiņu(lai cepot neveidojas "kalniņi") ,cep uz vienmērīgas uguns cepeškrāsnī zeltaini brūnas plāksnes.
Atdzesē,aplīdzina maliņas un sāk veidot kūku.
Liek kārtām:kārtiņa izceptās mīklas;ievārījums;krems...tā atkārto vairākās kārtas.
Dekorē ar sadrupinātās mīklas drupačiņām.
Lai labi garšo
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru