trešdiena, 2014. gada 1. janvāris

"Napaleons" manā izpildījumā sagaidot Jauno Zirga gadu!

"NAPALEONS"
  • 200 g sviesta
  • 3 glāzes miltu
  • 250 g margarīna
  • 1 glāze ūdens+nedaudz etiķa
  • 3 olas
  • glāze piena
  • glāze cukura
  • vanilīna,skābāka ievārījuma
Margarīnu sakapā ar nazi,piejauc miltus,lēnām samaisa.Lēni pielej glāzi ūdens+etiķa .Samaisa viendabīgu mīklu.Ietin cepampapīrā vai plēvē un patur ledusskapī pāris stundas(vai uz nakti).
Glāzi piena+cukura(glāzi)  pavāra,kamēr izkūst cukurs.
Sakuļ 3 olas+cukura(3 karotes),vanilīnu.Pievieno 2-3 karotes miltu(var izsijātus).Olas masu salej glāzē,un pievieno nedaudz piena,lai glāze būtu pilna.
Vāra kremu uz lēnas uguns,pievieno sakultās olas, lēni maisot..
Vāra,kamēr sabiezē .
Atdzisušai masai pievieno sviestu mazos kubiņos,vai šķēlītēs un puto(maisa-vēlams mīklu iejaukt maisot visu laiku uz vienu pusi).
Sadala mīklu 2 vai 4 daļās(tā,lai sanāk 4 kārtas).Izrullē mīklu,sadur ar dakšiņu(lai cepot neveidojas "kalniņi") ,cep uz vienmērīgas uguns cepeškrāsnī zeltaini brūnas plāksnes.
Atdzesē,aplīdzina maliņas un sāk veidot kūku.
Liek kārtām:kārtiņa izceptās mīklas;ievārījums;krems...tā atkārto vairākās kārtas.
Dekorē ar sadrupinātās mīklas drupačiņām.
Lai labi garšo

Nav komentāru: