sestdiena, 2017. gada 2. septembris

Pīlādžu-ābolu , ābolu -plūmju ,ābolu -brūkleņu ievārījumi


     Ievārījumu laiks ir sācies!!

Šogad izmēģināju pirmo reizi sārtos pīlādžus!!Protams,brūkleni nedrīkst aizmirst.Aličas,jeb dzeltenās ,mazās plūmītes kopā ar āboliem man arī iepatikās.
Tagad,visu pēc kārtas!!

Brūkleņu ievārījums ar āboliem.

Brūklenes iztīra,nomazgā,liek katliņā,kur nedaudz ūdens un pavāra,kamēr izšķīst.Izberž caur sietiņu.Noliek maliņā.Pieber cukuru 1:1
Ābolus notīra,sagriež gabaliņos,katliņā ielej glāzi ūdens,lai nepiedeg,pavāra,pieber cukuru,pievieno brūkleņu ievārījumu un uz lēnas uguns kopā savāra,ik pa brīdim noņemot putas,kuras apēdam pirmās ar pankūkām.Ievārījums ir gatavs,kad sāk biezēt,pilīte netek no šķīvja.Ievārījumam pievienoju arī nedaudz vanilīna un kanēļa.Kuram patīk,var pievienot krustnagliņu.


Pīlādžu-ābolu ievārījums.

Pīlādžus Iztīra,nomazgā.Ievietoju karstā ūdenī uz 5-7 minūtēm,tādējādi padarot tos maigāk rūgtus.Tā skaitās blanšēšana.
Ābolus sagatavo tāpat kā iepriekšējiem ievārījumiem.Pīlādžus lieku tvaicējamā katlā un iztvaicēju sulu,kurai pievienoju cukuru un pievienoju ābolu ievārījumam.Pavāra visu kopā.Attiecības var likt dažādas,cik stipru ievārījumu vēlas.Cukuru lieku 1:1.Vāra kā visus ievārījumus.Liek sterilizētās burciņās.Lieku pastāvēt,līdz izveidojas plēvīte,tad aizskrūvēju ar metāla,sterilizētiem vāciņiem.

   
Plūmju- Ābolu ievārījums

Sagatavošana līdzīga kā ābolu- pīlādžu ievārījumam.
Plūmes neblanšē.Plūmes iztvaicē,lai iegūtu biezsulu.Tālāk vāra līdzīgi kā pīlādžiem.Visu kopā savieno,pievieno cukuru,vanilīnu,nedaudz kanēli.

Ps.Visus ievārījumus pildu burkās ,pirms vāciņu aizskrūvēšanas sagaidu,kamēr ievārījumam pārvelkas plēvīte.Man tā glabājas labāk!!

Nav komentāru: