ceturtdiena, 2013. gada 14. marts

Kekss ar kokosriekstu skaidiņām

Šorīt palasīju http://manaspasaules.blogspot.com/search/label/kekss blogu un sapratu,ka ļoti man tagad ir sakārojies keksiņš.Paskatoties,kas ir mājās un kā nav-secināju,ka kaut kas jau sanāks.

Ķēros pie lietas un pēc 40.minutēm arī mans kekss bija gatavs.No otras puses keksiņš sanāca glītāks,bet

No pareizās puses atkal jautrāks,jo temperatūra šoreiz  ar plīts kurināšanu neizdevās vienmērīgāka.Tā nu tiku pie vulkāniskiem izvirdumiem arī.
Sastāvdaļām:

  • 150 g sviesta(var daļās ar eļļu)
  • 150 g cukura
  • 4 olas
  • garšvielas(vaniļa,citrons..)
  • sauju kokosriekstu skaidiņu(vai 100g rozīņu,riekstu...)
  • 350 g kviešu miltu
Sviestu(eļļu) ar cukuru,vanilīnu,garšvielām puto,kamēr izkūst cukurs.Pievieno kokosriekstu skaidiņas(vai rozīnes,kuras ir nomazgātas,nosusinātas un apviļātas miltos.Pievieno izsijātus miltus un samaisa.Pārkaisa ar riekstiem,šokolādes gabaliņiem.Cep vidēji 30-40 minūtes(vadoties pēc krāsns-elektriskā,malkas)
Atdzisušu pasniedz ar garu kafiju,tēju vai kakao.
Labu apetīti,draugi!

Nav komentāru: