ceturtdiena, 2016. gada 25. augusts

Marinēti gurķi

Marinētos gurķus gatavoju gan ar vājāku marinādi,gan stiprāku.
 Nepieciešams vājai marinādei
  • 1 l ūdens
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote vārāmā sāls(bez joda)
  • 1 ēdamkarote etiķa esences(vai 7-9 ēdamkarotes 9% galda etiķa)
Nepieciešams stiprajai marinādei
  • 1 l ūdens
  • 50 g vārāmā sāls(bez joda)
  • 80 g cukura
  • 3 ēdamkarotes etiķa esences(vai līdzvērtīgi-21-27 ēdamkarotes  9 %galda etiķa
Marinādes uzvāra ,atdzesē līdz 80 grādiem un tikai tad pievieno etiķi.
Gurķus nomazgā,patur aukstā ūdenī ap 6-8 h.
Es marinēšanai lieku burkās gan dilles(ar ziediem),gan lauru lapu,gan melnos piparus,mārrutku lapu,saknīti,ķiršu lapiņu,upeņu lapas,ķiplokus...dažreiz jau vārot marinādi pielieku kādu krustnagliņu  un kanēļa miziņu,bet lejot burkās nokāšu marinādi,kuru karstu pārlej pāri gurķiem,kuri pamīšus sakārtoti sterilizētās burkās ar garšvielām.
Izmantojot vājo marinādi,es pasterizēju,kamēr gurķi burkā sāk mainīt krāsu!Ja būs par ilgu,gurķi paliks krunkaini un mīksti.
Ja izmanto stipro marinādi,tad var nepasterizēt.
Lai izdodas!


Nav komentāru: