trešdiena, 2013. gada 13. novembris

Ābolu pīrāgs

Pīrāgs no  rīvētiem āboliem
 
Nepieciešams:
  • Āboli
  • Raugs 50 g
  • Milti ap 500 g
  • 4 olas
  • eļļa 40 g
  • cukurs 100g(50g mīklai un 50g virsai),vanilīns,kanēlis
  • 2 karotes skāba krējuma
  • dekorācijai-šokolādes gabaliņi(var arī rozīnes,riekstus)
  • piens-2 glāzes(silts)
  • Izšķīdina raugu(ar cukuru-pus tējkaroti un tējk.piena,nedaudz miltu.Ļauj uzrūgt.Olu ar cukuru,pienu,miltiem sajauc.Pievieno eļļu,izmaisa.Pievieno uzrūgušo raugu,atlikušos miltus,sajauc lēni masā un ļauj siltumā mīklai uzrūgt.
  • Sarīvē ābolus.
  • Mīklu liek uz plāts,izlīdzina.Apsmērē ar krējuma kārtiņu,vai sviestu.Pārkaisa ar cukuru.Uzliek biezākā kārtā rīvētus ābolus(var arī pievienot rīvētu ķirbi),cukuru,vaniļu,kanēli.
  • Sakuļ olas kopā ar nedaudz cukura,karoti krējuma un pārlej pāri āboliem.
  • pārkaisa šokolādes gabaliņus,vai ko citu gardāku:)
  • Cep sakarsētā cepeškrāsnī gaiši brūnu.
  • Labu apetīti!
 

Nav komentāru: