piektdiena, 2016. gada 4. novembris

Medus kūka


Medu 4 ēdamkarotes liek katliņā un kausē,cītīgi maisot pieber 2 tējkarotes sodas,kad soda sāk putot,pieliek 200 g sviesta.Kad viss pakusis,pieber 500 kg cukura(var mazāk),turpina maisīt līdz masa kļūst brūngana,tad noņem no mazās uguns un nedaudz padzesē.Pievieno 4 olas,pieber miltus pa daļām,lai mīkla būtu elastīga,mīksta apmēram 7-8 glāzes(Miltu attiecība ir svārstīga,jo milti pakās atšķiras,tāpat olu lielums).Masu kārtīgi samaisa.


Kopā sanāk 2  šādi kukulīši


Sadala masu 10 vienādās daļās-man tie bija aptuveni 200 +/- grami


Liekot mīklu uz pannas,to sadurstu ar dakšiņu,tāpat kā Napaleonu,lai nepūšas
Cepu ap 22 cm lielas ripas 10 gab



Apgriežam vienādi maliņas,kuras sasmalcinot,noderēs kūkas dekorēšanai pa virsu un gar malām

Pildījumam ņemam: 1 kg skābo krējumu,1 kg saldo krējumu un 500 g cukura(var likt mazāk).Visu kārtīgi saputo stingrās putās.

Kārto uz šķīvja kārtām.Beigās apber ar sadrupinātajām liekajām maliņām.Liekam ledusskapī uz 24 h,lai kārtīgi ievelkas!


Receptē sastāvdaļas ir gana brangai kūkai,bet var droši lietot uz pusi sastāvdaļu-priekš apmēram 10 -12 cilvēkiem.Lai labi garšo!



Nav komentāru: