|
Pīrāgs no rīvētiem āboliem
|
Nepieciešams:
- Āboli
- Raugs 50 g
- Milti ap 500 g
- 4 olas
- eļļa 40 g
- cukurs 100g(50g mīklai un 50g virsai),vanilīns,kanēlis
- 2 karotes skāba krējuma
- dekorācijai-šokolādes gabaliņi(var arī rozīnes,riekstus)
- piens-2 glāzes(silts)
- Izšķīdina raugu(ar cukuru-pus tējkaroti un tējk.piena,nedaudz miltu.Ļauj uzrūgt.Olu ar cukuru,pienu,miltiem sajauc.Pievieno eļļu,izmaisa.Pievieno uzrūgušo raugu,atlikušos miltus,sajauc lēni masā un ļauj siltumā mīklai uzrūgt.
- Sarīvē ābolus.
- Mīklu liek uz plāts,izlīdzina.Apsmērē ar krējuma kārtiņu,vai sviestu.Pārkaisa ar cukuru.Uzliek biezākā kārtā rīvētus ābolus(var arī pievienot rīvētu ķirbi),cukuru,vaniļu,kanēli.
- Sakuļ olas kopā ar nedaudz cukura,karoti krējuma un pārlej pāri āboliem.
- pārkaisa šokolādes gabaliņus,vai ko citu gardāku:)
- Cep sakarsētā cepeškrāsnī gaiši brūnu.
- Labu apetīti!
Related Posts : Ābolkūka,
ābolu pīrāgs
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru