svētdiena, 2018. gada 14. oktobris

Ejot uz sālsmaizi...

 Zvans no kaimiņienes:"Tev kūka būs?"...Ups...Labi,jau cepu,būs! :) 
Tapa kekss no kefīra mīklas,kurš tika uzlabots,pārgriežot horizontāli uz pusēm un pa vidu iepildot vārīto sviesta krēmu.Aši ledusskapī,lai paspēj kārtīgi savilkties-un var doties ciemos! 

Keksa mīklai vajadzēs:

  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze kefīra
  • 3 olas
  • 1 tējkarote sodas
  • apmēram 2 glāzes miltu(vadās pēc miltu briestības)
  • rozīnes(tik,cik daudz vēlas)
  • rieksti(liku zemesriekstus labi daudz pa virsu)
Vārītajam krēmam ar sviestu vajadzēs:
  • glāze piena
  • 1 vesela ola
  • 3 ēdamkarotes cukura(saldumu var variēt)
  • nedaudz vaniļas
  • 50 g sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
Mīklai: saputo olas ar cukuru,pievieno kefīru.Kārtīgi samaisa.Miltus sajauc ar sodu un pievieno masai,kārtīgi izjaucot.Ar verdošu ūdeni izmērcē rozīnes,notecina,pievieno mīklai.Liek ietaukotā veidnē un pārber ar riekstiem.
Cep sakarsētā krāsnī apmēram 30-40 minūtes.Es cepu malkas krāsniņā,tāpēc uz beigām pavēroju gatavību.
Atdzisušu pārgiež uz pusēm -horizontāli.

Vāra krēmu.Pienu,cukuru uzkarsē,pievieno vaniļu.Olu ar 2 ēdamkarotēm piena un miltiem atsevišķi sajauc un pastāvīgi maisot,lēnām pievieno piena un cukura masai.Es maisu ar mikseri,līdz uz mazas uguns karsējot,veidojas pabieza masa.
Noņem no uguns.(Uzmana -lai nepiedeg!)
Pievieno sviestu un samaisa.Ļauj atdzist.

Atdzisušā keksa pusītes apsmērē ar kārtīgu kārtu vārītā krēma.Es apsmērēju arī nedaudz otru pusi,lai ātrāk sasucas un vieglāk savienojas.Rieksti nenobirst,ja to dara uzmanīgi.
Beigās pārber ar pūdercukuru un ievieto ledusskapī.
Lai labi garšo!

Nav komentāru: