Krustdēla laime bij piedalīties maizīšu pagatavošanas procesā.Visinteresantākais viņam šķita šokolādes smērēšana.
Recepte sekos....Solītā recepte;)
margarīnu "Eve" vai tml,.,pievienojam cukuru,nedaudz
sāls un samaisam.Pievienojam pusīti miltu,viendabīgā
masā samaisam.
Izšķīdinam raugu ar nedaudz lāsīti piena un
cukura,atstājam uzrūgt,līdz no glāzes kāpj laukā ;) Tagad raugu pievienojam Mīklai ,pieberam pārējos miltus un izmaisam.Mīkla kļūst nelīpīga pie rokām,patīkama.Liekam ledusskapī uz pusstundiņu,lai uzrūgst.
cukura,atstājam uzrūgt,līdz no glāzes kāpj laukā ;) Tagad raugu pievienojam Mīklai ,pieberam pārējos miltus un izmaisam.Mīkla kļūst nelīpīga pie rokām,patīkama.Liekam ledusskapī uz pusstundiņu,lai uzrūgst.
Kamēr mīkla rūgst,gatavojam pildījumu:magones karstā
ūdenī uzbriedinam ap 20
minūtēm,nomazgājam.Pievienojam olu,uzbriedinātas
rozīnes(arī nomazgātas),cukuru,vaniļu pēc garšas,cik
saldas vēlamies un samaisam.
ūdenī uzbriedinam ap 20
minūtēm,nomazgājam.Pievienojam olu,uzbriedinātas
rozīnes(arī nomazgātas),cukuru,vaniļu pēc garšas,cik
saldas vēlamies un samaisam.
Kad mīkla uzrūgusi,izveltnējam taisnstūri un
apsmērējam ar sviestu vai margarīnu,liekam pildījumu
virsū(atstājam no maliņām brīvu laukumiņu ap cm
vismaz,sarullējam desiņu un sagriežam ap 1,5-2 cm
biezās ripiņās.Liekam uz sasilušas plāts,kurā ieklāts
cepampapīrs.CEPAM ZELTAINI BRŪNAS.
apsmērējam ar sviestu vai margarīnu,liekam pildījumu
virsū(atstājam no maliņām brīvu laukumiņu ap cm
vismaz,sarullējam desiņu un sagriežam ap 1,5-2 cm
biezās ripiņās.Liekam uz sasilušas plāts,kurā ieklāts
cepampapīrs.CEPAM ZELTAINI BRŪNAS.
Kamēr maizītes cepas,taisam šokolādi!!!
- KAKAO-es liku 5 karotes,var mazāk
- sviestu 50g vai 40g ūdeni
- cukuru 100g
- vaniļu
atdzesē,pievieno kakao un vaniļu(kas vēlas var
pievienot sviestu,vaniļu.Samaisa
Kad maizites izcepušās,nedaudz atdzesē,bet lai vēl
paliek siltas.Ņemam šokolādes masu un smērējam uz
maizītēm.Ja atdzisusi par ātru,tad nedaudz uzsildam,līdz
var uzsmērēt.
paliek siltas.Ņemam šokolādes masu un smērējam uz
maizītēm.Ja atdzisusi par ātru,tad nedaudz uzsildam,līdz
var uzsmērēt.
Atdzesējam un pasniedzam ar labu,gardu zāļu tēju vai
kakao,kafiju.Lai labi garšo!
kakao,kafiju.Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru