otrdiena, 2015. gada 17. marts

Bulciņas ar magonēm,rozīnēm vai kanēli

 Krustdēla laime bij piedalīties maizīšu pagatavošanas procesā.Visinteresantākais viņam šķita šokolādes smērēšana.

Recepte sekos....Solītā recepte;)

  • 400 g
  • 5 ēdk.
  • 6 glāzes
  • 2 glāzes
  • 70g rauga-īstā,ne granulu
  • nedaudz sāls
  • magones apmēram 100-150g
  • rozīnes-laba sauja
  • rozīņu vietā var likt sadrupinātus riekstus
Uzsildam pienu,labi siltu,kram pievienojam sviestu vai 

margarīnu "Eve" vai tml,.,pievienojam cukuru,nedaudz 

sāls un samaisam.Pievienojam pusīti miltu,viendabīgā 

masā samaisam.


Izšķīdinam raugu ar nedaudz lāsīti piena un 

cukura,atstājam uzrūgt,līdz no glāzes kāpj laukā ;) Tagad raugu pievienojam Mīklai ,pieberam pārējos miltus un izmaisam.Mīkla kļūst nelīpīga pie rokām,patīkama.Liekam ledusskapī uz pusstundiņu,lai uzrūgst.

Kamēr mīkla rūgst,gatavojam pildījumu:magones karstā 

ūdenī uzbriedinam ap 20 

minūtēm,nomazgājam.Pievienojam olu,uzbriedinātas 

rozīnes(arī nomazgātas),cukuru,vaniļu pēc garšas,cik 

saldas vēlamies un samaisam.

Kad mīkla uzrūgusi,izveltnējam taisnstūri un

 apsmērējam ar sviestu vai margarīnu,liekam pildījumu

 virsū(atstājam no maliņām brīvu laukumiņu ap cm 

vismaz,sarullējam desiņu un sagriežam ap 1,5-2 cm 

biezās ripiņās.Liekam uz sasilušas plāts,kurā ieklāts 

cepampapīrs.CEPAM ZELTAINI BRŪNAS.

Kamēr maizītes cepas,taisam šokolādi!!!
  1. KAKAO-es liku 5 karotes,var mazāk

  2. sviestu 50g vai 40g ūdeni

  3. cukuru 100g

  4. vaniļu
Cukuru un ūdeni uzvāra,līdz veidojas sīrups,nedaudz 

atdzesē,pievieno kakao un vaniļu(kas vēlas var 

pievienot sviestu,vaniļu.Samaisa 

Kad maizites izcepušās,nedaudz atdzesē,bet lai vēl 

paliek siltas.Ņemam šokolādes masu un smērējam uz 

maizītēm.Ja atdzisusi par ātru,tad nedaudz uzsildam,līdz

 var uzsmērēt.

Atdzesējam un pasniedzam ar labu,gardu zāļu tēju vai 

kakao,kafiju.Lai labi garšo!


Nav komentāru: